میز ویبره چیست؟
نوشته شده توسط : مهندس

میز ویبره دستگاهی است که دارای یک صفحه و چهار پایه است. صفحه در میز ویبره بر روی چهار فنر سوار می شوند که موجب ارتعاش صفحه می شوند. زمانی که قطعاتی نیاز که به لرزش و ارتعاش دارند روی این صفحه میز ویبره قرار می گیرند. در واقع این صفحات لرزشی که توسط ویبره بدنه ایجاد می شود را به قطعات منتقل می کنند.

برای مواردی مانند افزایش تراکم, حباب زدایی از داخل محصولاتی مانند بتن, کاهش فواصل مواد از هم دیگر و غیره از دستگاه میز ویبره استفاده می شود. دستگاه میز ویبره متناسب با این کاربردهای متفاوت در انواع مختلف تولید می شوند.

انواع میز ویبره

به طور کلی میزهای ویبره در دو نوع تولید می شوند: ثابت و متحرک.

میز ویبره ثابت : در این نوع میز ویبره حرکت ارتعاشی در راستای عمودی است و چیزی در حدود 5 تا 100 ضربه در هر ثانیه به محصول وارد می کند.

میز ویبره متحرک : در این نوع از میز ویبره حرکت ارتعاشی در راستای عمودی و افقی است. لرزش عمودی فضای خالی بین مواد را از بین می برد و لرزش افقی نیز باعث حرکت قالب های روی میز به جلو و تخلیه از میز می شود.

البته میزهای ویبره در ابعاد بسیار کوچک هم تولید می شوند که در آزمایشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرند. میزهای ویبره را براساس شکل ظاهری نیزبه دو گروه تک سطحی و جداگانه تقسیم می شوند.

میز ویبره تک سطحی: در میزهای ویبره تک سطحی قالب را روی یک میز نصب می کنند.

میز ویبره جداگانه: در میزهای ویبره جداگانه دو میز را به صورت موازی قرار می دهند و یک قالب را روی هر دو میز قرار می دهند. این نوع میز ویبره برای قالب های بلند مناسب است.

موتور ویبره مناسب برای نصب روی میز ویبره

موتورهای ویبره ای که برای میزهای ویبره استفاده می شود از نوع موتورهای القایی سه فاز هستند. در این موتورها از اینورتر برای تغییر فرکانس استفاده می کنند. با افزایش فرکانس دور موتور هم افزایش می یابد و ضربه های شدیدتری به میز وارد می شود.

 با کاهش فرکانس هم دور موتور هم کاهش می یابد و در نتیجه ضربه های آرام تری به میز وارد می شود. البته در موتور میز ویبره کاهش شدت ضربه از طریق تنظیم لنگ ها نیز امکان پذیر است. این موتورها می توانند ظروف و قطعاتی با اندازه های مختلف و وزن هایی از 10 گرم تا 10 تن را مدیریت کنند.

برای ویبره مواد فشرده که چگالی بالایی دارند نیاز به ارتعاش و لرزش هایی با فرکانس و شدت بیشتری به عنوان مثال 3000 دور و بیش تر است. برای ویبره مواد پف دار و غیر فشرده و سبک نیاز به ارتعاش و لرزش کم تری به عنوان مثال 1800 دور یا کم تر است.

برای این که بدانیم ضربه ای که وارد می کنیم باید چند کیلو باشد باید وزن مواد , قالب و صفحه بالایی ضرب در 2 شود و عدد حاصل میزان ضربه را به دست می دهد.

برندهای مختلف موتور ویبره مناسب نصب در میز ویبره تولید شده اند برای اشنایی با موتور ویبره پیلسا موتور بر روی اطلاعات بیشتر کلیک کنید. 

انواع ارتعاش در میز ویبره

با تغییر درانتخاب موتور ویبره و یا تغییر در روش نصب موتور ویبره می توان انواع ارتعاش های مختلف را تولید کرد.

ما در این جا به تعدادی از این انواع ارتعاش ها و نوسان ها اشاره می کنیم:

- نوسان دایره ای: برای تولید این نوع نوسان موتور ویبره در وسط و عمود به میز نصب می شود. صفحه میز ویبره توسط موتور نامتعادل و یا خارجی تنظیم می شود که در جهت عمودی و افقی نوسان می کند. برای هم زدن و مخلوط کردن مواد از نوسان های دایره ای استفاده می شود.

- نوسان خطی عمودی: برای تولید نوسان خطی عمودی از دو موتور ویبره استفاده می شود. این دو موتور را موازی هم قرار می دهند تا به شکل هم زمان و مخالف جهت هم کار کنند و یک حرکت خطی روی میز ایجاد کنند. زمان بتن ریزی برای ویبره زدن از نوسان خطی عمودی استفاده می کنند به دلیل این که عمودی بودن لرزش موجب می شود که قالب حرکت نکند و جابه جا نشود.

- نوسان خطی بیضوی: برای تولید نوسان خطی بیضوی از موتو ویبره آونگی استفاده می شود. برای حمل و نقل خاص مواد متوسط روی میز ویبره از این نوع نوسان استفاده می شود.

نصب موتورویبره در میز ویبره

برای نصب موتور ویبره روی میز ویبره زیر میز در سطح بالای فنر ویبره دو عدد ناودانی جوش می دهند و یک صفحه فلزی هم روی ناودانی جوش می دهند و موتور ویبره را روی صفحه با پیچ های گرید 8/8  پیچ می کنند.

بعد از گذشت مدتی از کار موتور ویبره این پیچ ها باید به شکل دوره ای آچارکشی شوند تا در عملکرد آن ها دچار مشکل نشود. سطحی که موتور ویبره را روی آن پیچ می شود باید بدون هرگونه زنگ زدگی و صاف باشد.

کاربرد میز ویبره

میز ویبره در صنایع گوناگون کاربرد دارند که ما در این جا به تعدادی از آن ها اشاره می کنیم:

- پرکردن بطری ها در کارخانه های نمک

- پرکردن قالب های سرامیکی

- پرکردن فلز های متخلخل با پودر

- پرکردن قالب ها در کارخانه های آستر نسوز

- حباب زدایی ازبتن هنگام بتن ریزی برای شیارهایU  شکل , صفحات PC , بلوک های مرزی و غیره

- تراکم بتن با سطح صاف و یکسان

- بارگیری انواع پودرها در کارخانه های داروسازی , مواد غذایی و غیره.

- نمک گیری از موادغذایی و همچنین افزایش نفوذ نمک در خیار شورهای کم نمک و سایر موادغذایی.

- سورت کردن و خالی کردن مخازن

- فشرده کردن شن در قالب های ریخته گری

- افزایش سرعت پرکردن اتوماتیک

- تست مقاومت

 





:: بازدید از این مطلب : 117
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 22 فروردين 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: