نوشته شده توسط : مهندس

دستگاه پرس فیلتر و سه کاربرد مهم آن چیست؟

پرس فیلتر دستگاهی است که توسط آن جداسازی و یا تصفیه جامدات از مایعات مانند حذف ناخالصی ها و جامدات معلق از فاضلاب ها انجام می گیرد. در صنایع مختلف برای تصفیه و فیلتراسیون سوسپانسیون ها و دوغاب های صنتعی از دستگاه های پرس فیلتر استفاده می شود.این دستگاه با ویژگی های منحصر به فردی که دارند برای بالا بردن کیفیت در فرآیندهای تصفیه صنعتی طراحی و تولید می شوند. استفاده از این دستگاه ها سرعت تصفیه دوغاب های تولید شده صنعتی افزایش می دهند که این کار باعث می شود که در مصرف انرژی و مواد اولیه صرفه جویی شود. استفاده از این دستگاه ها موجب می شود که فاضلاب کارخانجات تصفیه شود و در عین حال آب تمیزبه سیستم باز می گردد.
قبل از طراحی و تولید این دستگاه ها برای تصفیه فاضلاب از بسترهایی به نام لجن خشک کن در واحدهای صنعتی استفاده می شد. بعد از تولید این دستگاه ها برای تصفیه فاضلاب در صنایع مختلف مانند صنایع غذایی , نساجی , آبکاری , فلزات سنگین , صنعت پالایش و پتروشیمی و غیره استفاده می شود.
سه کاربرد مهم دستگاه های پرس فیلتر در صنایع مختلف استفاده گسترده آن در صنعت آب و فاضلاب برای تصفیه فاضلاب , در صنایع پتروشیمی برای فیلتراسیون روغن های صنعتی و استفاده آن ها در کارخانجات صنایع غذایی است.

اجزای اصلی تشکیل دهنده دستگاه های پرس فیلتر عبارت اند از :

  • جک و یونیت هیدرولیک : در این بخش از دستگاه الکتروموتور , پمپ وشیر هیدرولیک و شیلنگ های دستگاه قرار می گیرند.
  • شاسی : این بخش شامل ورودی و عقبه فیلتر , صفحات دستگاه و بازوهای آن است. این بخش از جنس فلز ضد زنگ تولید می شود و میزان مقاومت آن بسیار بالاست و در مقابل فشارهای وارده از سمت جک هیدرولیک برای فشرده کردن دوغاب های وارده مقاوم اند.
  • قاب : قابهای تشکیل دهنده سطوح مختلف بدنه دستگاه پرس فیلتر که به طور معمول از جنس آلومینیوم , چدن و یا پلاستیک های مقاوم هستند.
  • صغحات : این صفحات که نقش اساسی در فیلتراسیون دارند از جنس استیل, آلومینیوم , چدن و یا پلاستیک هایی مانند پلی پروپیلن و پلی آمید هستند.
  • پارچه فیلتراسیون : صفحات فیلتر پرس با یک پارچه از جنس پارچه های پلی استر یا کتان پوشانده می شوند. این پارچه ها جامدات مخلوط در دوغاب به دام می اندازند.
  • اجزای جانبی : اجزای جانبی دستگاه مانند صفحه کنترل الکترونیکی دستگاه و تابلو برق مرتبط با آن که برای خاموش و روشن کردن دستگاه به کار می رود نیز از اجزای تشکیل دهنده دستگاه پرس فیلتر محسوب می شوند.

پرس فیلتر و نحوه عملکرد آن

تصفیه و فیلتراسیون توسط دستگاه های پرس فیلتر طی مراحل مختلفی انجام می گیرد که ما در این جا به ترتیب این مراحل را بررسی می کنیم.

  • مرحله اول : ابتدا دوغاب وارد دستگاه می شود که این دوغاب شامل مخلوطی از مایعات و ذرات ریز و درشت معلق است که طی فرآیند فیلتراسیون دو جزء جامد و مایع باید از هم جدا شوند.
  • مرحله دوم : در این مرحله دوغابی که وارد دستگاه پرس فیلتر می شود تحت فشار قرار می گیرد تا دوغاب به سمت محفظه ها و صفحات دستگاه فشرده شود و مایعات آن به سمت بیرون صفحات رانده شود.
  • مرحله سوم : در مرحله ی سوم هوا را با فشار وارد محفظه می کنند تا باقی آب موجود در دوغاب نیز جدا شود. به مواد جامد باقی مانده به صورت فشرده در محفظه و در بین صفحات دستگاه باقی می مانند به این مواد کیک می گویند. کیک نهایی رطوبت 9 تا 25 درصدی دارد.
  • مرحله چهارم : در این مرحله با فاصله گرفتن صفحات دستگاه کیک تولید شده از دستگاه پرس فیلتر جدا می شود.
  • مرحله پنجم : در این مرحله که مرحله آخر محسوب می شود دستگاه را توسط آب می شویند و تمیز می کنند تا برای استفاده بعدی آماده باشد.

انواع دستگاه پرس فیلتر

دستگاه پرس فیلتر با توجه به کاربردهای مختلفی که در صنایع دارد در انواع مختلف نیز تولید می شود. به طور کلی این دستگاه در سه نوع اصلی دستی , هیدرولیک و اتوماتیک تولید می شود.

  • دستگاه پرس فیلتر دستی : در این نوع دستگاه پرس فیلتر صفحات دستگاه برای فشار آوردن به دوغاب توسط اپراتور و به صورت دستی حرکت داده می شود. علاوه بر این تخلیه کیک و فیلتراسیون نهایی نیز به صورت دستی انجام می شود. از این نوع دستگاه به دلیل سرعت کم تصفیه و فیلتراسیون و ارزان تر بودن این نوع نسبت به انواع دیگر از آن برای کارهایی استفاده می شود که حجم دوغابی که می خواهد فیلتر شود کم باشد.
  • دستگاه پرس فیلتر هیدرولیک : دستگاه پرس فیلتر هیدرولیک یکی از پرکاربردترین انواع دستگاه پرس فیلتر است . فیلتراسیون و تصفیه در این دستگاه ها با فشار پمپ هیدرولیک انجام می گیرد. البته تخلیه کیک به صورت دستی و به کمک اپراتور نیز امکان پذیر است. این دستگاه ها در واقع دستگاه های نیمه اتوماتیک هستند و فشار یکنواختی را به صفحات وارد می کنند که این کار باعث می شود که کیکی که تولید می شود رطوبت پایینی داشته باشد و عمل فیلتراسیون به خوبی انجام می گیرد.
  • دستگاه پرس فیلتر اتوماتیک : در این نوع دستگاه ها همه مراحل فیلتراسیون و تصفیه به صورت اتوماتیک و بدون هرگونه دخالت انسانی انجام می گیرد. در این دستگاه ها سرعت و دقت کار بالاست و کیفیت فیلتراسیون و تصفیه نیز بسیار بالا است. سیستم ویبره تعبیه شده در این دستگاه ها بعد از تمام شدن عمل فیلتراسیون و تولید کیک زمانی که صفحات دستگاه از هم جدا شده اند شروع به کار می کنند تا کیک تولید شده را از دستگاه جدا کنند. با این کار دقت عمل فیلتراسیون افزایش پیدا می کند و دستگاه فیلتر پرس به صورت اتوماتیک برای استفاده بعدی تمیز می شود. از دیگر ویژگی های این دستگاه فیلتراسیون مقرون به صرفه و افزایش ایمنی کار است که به کمک فناوری های به روز آن ها را کسب کرده است.

 



:: برچسب‌ها: دستگاه پرس فیلتر , دستگاه پرس فیلتر اتوماتیک ,
:: بازدید از این مطلب : 324
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 28 آذر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهندس

با ساخت دستگاه های والس فیلتر روغن فرآیند تولید فیلترهای کاغذی بسیار آسان تر شده و سرعت گرفته است. با استفاده از این دستگاه ها کیفیت و سلامت فیلترهای تولید شده بسیار افزایش پیدا کرده است. این فیلترها در موتور ماشین های سنگین مثل کامیون , خاور و غیره مورد استفاده قرار می گیرد و موجب می شود که هرگونه گرد و خاک و آلاینده ای وارد موتور و چرخه ی سوخت نشود.

بنابراین فیلتر روغن موتور از ورود هر گونه ناخالصی به محفظه احتراق جلوگیری می کند. فیلترها باید در زمان های منظم تعویض شود تا کارایی خود را از دست ندهد در غیر این صورت توان جلوگیری از ورود آلاینده ها را نخواهد داشت.

این دستگاه در دو نوع تمام اتوماتیک و نیمه اتوماتیک تولید می شوند. دستگاه والس فیلتر روغن سنگین ماشین دارای ویژگی هایی است که موجب می شود مورد استقبال قرار بگیرد.

تعدادی از این ویژگی ها عبارتند از :

  • نوع تمام اتوماتیک آن می تواند نصب و پرس درب فیلتر را تا ضخامت 9/0 میلی متر انجام دهد.
  • توانایی تولید 8000 عدد فیلتر روغن موتور در 8 ساعت را دارد.
  • تغییر دور و قدرت موتور این دستگاه ها توسط اینورتر انجام می گیرد.
  • موتور این دستگاه ها از نوع موتوژن است و قدرت 1/1 کیلووات 900 دوررا دارد.
  • توانایی دوخت قطر 40 تا 300 میلی متری جاواشری فیلتر روغن را دارد.
  • قطعاتی که در داخل و بدنه این دستگاه ها تعبیه شده است مانند جک های پنوماتیک, شیرهای برقی, واحد مراقبت و پدال برقی باعث می شوند که ایمنی در هنگام کار با دستگاه افزایش پیدا کند.

علاوه بر ویژگی هایی که به آن اشاره شد باید در هنگام خرید این دستگاه ها توجه کنیم که حتما دارای ضمانت نامه و کارت گارنتی هم باشند تا اگر مشکلی برای دستگاه پیش آمد بتوان از این خدمات استفاده کرد.

چرا فیلترهای روغن تولید می شوند؟

بعد از انقلاب صنعتی در اروپا دستگاه ها و ماشین ها در کارخانه ها جای نیروی انسانی را گرفتند این امر موجب شد که تولیدات کارخانه ها افزایش چشم گیری پیدا کند. برای توزیع و حمل و نقل این تولیدات و تامین مواد اولیه مورد نیاز کارخانه ها از ماشین های سنگین استفاده می شود.

در ماشین های سنگین دمای بالای حاصل از سوخت بنزین و گازوییل تاثیر زیادی بر موتور می گذارد و فشار به آن را افزایش می دهد. زمانی که آلاینده ها وارد روغن موتور می شود دمای حاصل از سوخت چند برابر می شود و فشار مضاعفی را به موتور ماشین وارد می کند. استفاده از فیلتر با جلوگیری از ورود آلاینده ها این فشار را کاهش می دهد و موجب خنک تر شدن موتور می شود.

هرچقدر که مقدار این ناخالصی ها و آلاینده ها بیشتر باشد باعث می شود که موتور کندتر کار کند و در زمان کم تری جوش بیاورد. برای پاک کردن آلودگی از قطعات مختلف موتور از روغن استفاده می کنند. روغن آلودگی ها را پاک می کند و این آلودگی روغن توسط فیلترهای روغن جذب می شود.

بنابراین فیلتر روغن , روغن را تمیز می کند و آن را دوباره وارد چرخه شست وشو و تمیزکردن موتور می کند. این کار فیلترها باعث می شود که کارایی موتورها و طول عمر آن ها افزایش پیدا کند.

از جمله آلودگی هایی که توسط فیلتر روغن جذب می شوند دوده حاصل از احتراق , گرد و خاک و غیره هستند. این آلودگی ها به مرور زمان در مسیر روغن و سوخت و بخش های مختلف موتور رسوب می کنند عملکرد آن را تحت تاثیر قرار می دهند و در بعضی موارد هم خسارت های زیادی را به بار می آورند. فیلترهای روغن استاندارد این توانایی را دارند که ذرات در حدود 20 میکرون را نیز جذب کنند و از ورود آن ها به موتور جلوگیری کنند. دستگاه های والس فیلتر این توانایی را دارند که در 8 ساعت حدود 8000 فیلتر روغن موتور را تولید کنند.

روغن داخل موتور ماشین چه وظیفه ای دارد؟

روغن داخل موتور ماشین های سنگین کارایی مختلفی دارد که ما در این جا به تعدادی از آن ها اشاره می کنیم :

  • اصطکاک قطعات در موتور ماشین را کاهش می دهد.
  • باعث خنک تر شدن قطعات داخلی موتور می شود.
  • روغن کاری باعث کاهش آسیب به قطعات مختلف موتور در حین کار می شود.
  •  باعث شست و شو و تمیزی موتور از آلودگی ها می شود.

ویژگی های فیلتر روغن موتور با کیفیت چیست؟

در تهیه فیلترهای روغن موتور باید به کیفیت و کارایی آن توجه کرد تا موتور ماشین دچار آسیب نشود. فیلتر روغن موتور با کیفیت دارای ویژگی های زیر می باشد:

  • بتواند به خوبی آلاینده های موجود در روغن را تصفیه کند و در برابر فشارهای بالا مقاومت داشته باشد.
  • در ساخت پره های داخل آن از کاغذهای مرغوب استفاده شده باشد.
  • دارای آب بندی مناسب باشند و یا لایه بیرونی فیلتر روغن به طور کامل عایق شود تا نشتی نداشته باشد.
  • برای این که روغن موتور به خوبی تصفیه شود فیلتر باید سوپاپ اطمینان داشته باشد و روغن از یک مسیر وارد فیلتر شود. اگر فیلتر این ویژگی را نداشته باشد مسیر روغن مسدود می شود.


:: برچسب‌ها: روغن داخل موتور ماشین , فیلتر روغن موتور , والس فیلتر روغن ,
:: بازدید از این مطلب : 335
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 1 آذر 1401 | نظرات ()