همان طور که از نام این دستگاه ها مشخص است توسط آن ها انواع قوطی ها ساخته می شوند. قوطی هایی که توسط این ماشین آلات تولید می شوند در اندازه های مختلف هستند به عنوان مثال قوطی های رب گوجه از قوطی های کنسرو بزرگ تر هستند. بنابراین برای تولید این قوطی ها ورقه هایی با اندازه و ابعاد مختلف آماده می شوند و در دستگاه گذاشته می شوند.
برای برش این ورقه ها از دستگاهی که بتوانند ورقه های محکم را برش دهند استفاده می شود. دستگاهی به نام قیچی غلطکی برای برش دادن ورقه های آهنی استفاده می شود . این دستگاه ها باید توانایی و قدرت لازم برای شکل دهی و برش ورقه های آهنی را داشته باشند. برای تولید بهتر و پر سرعت تر این ورقه ها باید دستگاه های قیچی غلطکی که قدرت زیاد و سرعت بالا دارند بهره برد.
دستگاه قیچی غلطکی دارای تیغه هایی گرد هستند که می توان به شکل های مختلف آن ها را تنظیم کنیم و ورقه ها را منظم و با سرعت برش داد و ورقه های خام را به ورقه های کوچک تر و یا تسمه تبدیل کرد. این دستگاه یک تیغه تیز هم دارند که در زمانی که تیغه های دیگر این دستگاه کند شدند و یا شکستند این تیغه را می توان جایگزین آن ها کرد و یا با استفاده از آن تیغه ها را تیز کرد. ماکزیمم سرعت در این دستگاه ها چیزی در حدود هزار بر ثانیه است و حدود پنجاه کیلو ورق را می توان در داخل دستگاه قرار داد.
بیشترین مصرف تولیدات این دستگاه ها در کارخانه های تولید مواد غذایی است که محصولات تولیدی خود را در داخل قوطی هایی که توسط این دستگاه تولید می شود قرار می دهند. این کارخانه ها قوطی ها را از کارخانه های قوطی ساز تهیه می کنند.
از قوطی های فلز برای نوشابه , دوغ , شیر و کنسرهای ذرت و نخود فرنگی استفاده می شود. علاوه بر این در سال های اخیر از این قوطی ها برای کنسرو کردن انواع خورشت ها و غذاهای ایرانی نیز استفاده می شود. برای شیرینی های سنتی که برای سوغاتی کاربرد دانرند هم از قوطی های فلزی استفاده می شود.
این قوطی ها به طور معمول از جنس قلع هستند و به دلیل این که تولید ورقه های قلع بسیار کم است در تولید این قوطی ها از انواع روش های مختلف فن آورانه برای صرفه جویی در مصرف قلع استفاده می شود.
این قوطی های کنسروی انواع مختلفی دارند که عبارتند از :
- قوطی کنسروهای دو تکه ای
- قوطی کنسروهای دوتکه ای کششی
- قوطی کنسروهای سه تیکه ای
این قوطی طی فرآیندهای چند مرحله ای تولید می شوند که ما در این جا با این مراحل آشنا می شویم:
- مرحله ی اول : در مرحله ی اول ورقه ها را کشش می دهند و اتو می کنند تا ماشین آلات قوطی ساز به راحتی بتوانند آن ها را برش بدهند.
- مرحله ی دوم : سپس ورقه ها را با دستگاه های مخصوص لاک زنی می کنند و در ابعاد مختلف برش می دهند.
- مرحله ی سوم : در این مرحله ورقه هایی که تکه شده اند در دستگاه پرس , پرس می شوند و لبه های آن ها برگردانده می شود تا به شکل مورد نظر دربیایند.
- مرحله ی چهارم : در این مرحله کف قوطی به کمک دستگاه مخصوص دوختنی به آن چسبانده می شود.
تمامی این مراحل توسط دستگاه هایی که به آن ها ماشین آلات قوطی ساز می گویند انجام می شوند.
ما در این جا تعدادی از این دستگاه را نام می بریم و با کارایی آنها آشنا می شویم :
- دستگاه قوی ساز برای ساخت قالب های کشش دهنده : این دستگاه ها برای ساخت قوی کنسرو ماهی استفاده می شوند . این قالب ها شباهت زیادی به قوطی های فلزی دارند.
- دستگاه گوشواره زن : از این دستگاه برای جوش دادن گوشه های حلب استفاده می شود. دستگاه های گوشواره زنی که برای بسته بندی موادغذایی استفاده می شوند مقاوم و محکم هستند و جوش زنی را با کیفیت بالا انجام می دهند.
- دستگاه کمربند زن : از این دستگاه ها برای دور قوطی های فلزی حلبی استفاده می کنند. کوره دور چسب باعث می شود آب به درب قوطی حلبی برسد و مانع رسیدن هوا به مواد داخل قوطی شود. این کار از فاسد شدن مواد غذایی داخل قوطی جلوگیری می کند.
قوطی های تولید شده به کارخانه هایی که آن ها را سفارش داده اند فرستاده می شوند و در آن حا با توجه به نوع محصول و کارخانه لیبل بندی می شوند و مارک کارخانه بر آن ها چسبانده می شود. بعد با گذاشتن در قوطی آن ها را پرس می کنند. در هنگام خرید این ماشین آلات باید توجه داشته باشید که دستگاه هایی را خریداری کنید که کیفیت مناسب داشته باشند تا محصولی را که تولید می کنند نیز با کیفیت باشد.
:: بازدید از این مطلب : 212
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0